fbpx

Bålhuse – bålpladsudstyr og multihuse mv.

En god lege- og opholdsplads er mere end legeredskaber. Det skal være en oplevelse for både børn og voksne at besøge stedet, og det skal kunne bruges til mange forskellige formål.

Multihuse og bålhuse, borde og bænke, plantekasser samt udstyr til bål- og grillpladser er noget af det, der kan bidrage til at gøre områderne spændende og bidrage med varierende muligheder og oplevelser. Som navnet også udtrykker, har multihuse et bredt spektrum af forskellige anvendelsesmuligheder som overdækket samlings- og aktivitetsplads.

Når multihusene er udstyret med blandt andet borde og bænke samt bålpladsudstyr, indbyder det til, at børn og voksne der ønsker at have en hyggelig stund  med bål- og grill mad her. Det kan også være børnehaven, der er på tur og mangler et pauserum, hvor madpakkerne kan nydes. Eller skoleklassen, der har brug for en base  på turen. ligesom multihuse og bålhuse være velegnede udendørs undervisningslokaler.

Desuden er de velegnede som informationshuse, opholds- og madpakkehuse ved teltpladser, udflugtssteder og lignende.

I et sådan multihus eller bålhus er borde og bænke også helt uundværlige.  Især når der anvendes bålpladsudstyr til at grille medbragt mad. På terrassen, under det store træ, ved legehjørner, omkring bålpladsen eller på et helt femte sted er bænke i træ den perfekte mulighed for at skabe rammerne omkring en hyggelig stund eller en dejlig grillaften.

Velplacerede plantekasser og højbede kan være miljøskabende på flere måder og samtidig give sanseoplevelser og undervisningsmæssige muligheder.

Aktiviteter med bål kan samle alle i en fælles oplevelse lige fra madlavning over åben ild til hyggesamvær med snak, musik og sang.